НАИС АКАДЕМИЯ: Кои са лекторите на първия уебинар в НАИС академия?

Искаме да ви представим лекторите ни в НАИС академия, за която ви разказахме в публикацията НАИС основа НАИС Академия- виртуално училище за добри търговско-потребителски практики.

Вече споменахме, че нашите обучители са водещи специалисти в областта на потребителското и търговското право.

Първият лектор, с който искаме да ви запознаем е адвокат Огнян Варадинов.

Сигурно много от вас са чували за него. Ние го наричаме Оги помежду си, но той е един от най-добрите специалисти по стопанско, потребителско и търговско право  и клиентите му с уважение се обръщат към него с г-н Варадинов, и знаят, че каквото той каже е 100% достоверно. На него са се доверили огромни търговски международни компании, които имат представителство в България. Причината е, че той има изключително високи стандарти на работа с клиентите си, много добре познава българското законодателство и сам е участвал в създаване на някои проекти за нормативни документи в потребителското право.

Адвокат Огнян Варадинов е магистър по право, завършил Юридическия факултет на СУ „св. Климент Охридски” . От 1997 до 2011 г. е началник отдел „Правно – нормативно обслужване” при Комисия по търговия и защита на потребителите, а в периода 2010 – 2011г. е член на Комисия за защита на потребителите. От 2011г. е адвокат в Софийската адвокатска колегия. Автор е на над 20 публикации по различни проблеми на стопанското право, потребителската защита и екологичното право. Автор е на монографията „Нелоялни търговски практики в отношенията търговец – потребител”, изд. 2014г. Лектор е на семинари, посветени на туристическото право и потребителската защита. Участвал е в работни групи по изготвянето на проектите на Закон за защита на потребителите и за правилата за търговия и на закона за туризма. Специализирал е в Германия, Австрия и Франция.

В първия ни уебинар, адв. Варадинов ще ви разкаже за правото на гаранции и рекламации на потребителите. Ако сте търговец или работите за търговец, консултирате търговец или просто искате да знаете тънкости в тази сфера като потребител или в друго качество, запишеше се за първия уебинар на НАИС академия тук. На уебинара ще имате възможност да зададете лично въпросите, които най-много ви вълнуват по темата на адв.Варадинов.

Кой е другият лектор в първия уебинар, ще ви разкрием в следваща наша публикация.

Следете за нея в секция Новини в сайта на НАИС, Можете също да проверявате на страниците ни във Facebook и LinkedIn и да ни задавате въпроси там.

Разбира се, Център за АРС НАИС продължава да е на разположение за всички вас с онлайн платформата си за решаване на спорове между потребители и търговци- nais.bg.

Ако сте търговска фирма и искате клиентите ви да потърсят диалог първо с вас, когато са недоволни и да не бързат със завеждане на дела, или подаване на жалби към държавни органи, запознайте се с условията за членство в НАИС или направо се регистрирайте тук.

Ако сте потребител и сте недоволни от търговец, един от начините да бъдете компенсиран/а е като подадете жалба. Освен на посочените от търговеца канали за това, можете подадете жалба и тук. Ние ще се погрижим тя да достигне търговеца, за да има възможност да откликне на нея.

 
Публикувано на 31.12.2020г. Обратно в новини